Vierailu Sammallahdenmäellä

Sammallahdenmäki sijaitsee noin 20 km päässä Rauman keskustasta. Kohteelle johtaa hyvät opasteet kaikilta lähestymisteiltä. Paikoitusalueiden yhteydestä infopisteiltä löytyy tietoa kohteesta sekä esitteitä.

 

Sijainti ja saavutettavuus

Sammallahdenmäelle pääsy on vapaata. Kohteelle on hyvät opasteet VT 12:lta ja VT 8:lta sekä tieltä 2070. Sammallahdenmäki on myös osa Rauman seudun historiakohteiden Ajan jäljet –verkostoa, joille on pystytetty seudun kuntiin omat infotaulut.

Kohteelle pääsee hyvin omalla autolla tai ryhmät linja-autolla. Molemmille paikoitusalueille pystyy ajamaan linja-autolla ja ryhmille suositellaankin kulkemista niin, että heidät viedään toiseen päähän ja haetaan toisesta. Julkista liikennettä kohteelle ei tällä hetkellä kulje. Lähin linja-autopysäkki on Lapin keskustassa, josta matkaa kertyy vielä noin 4,5 km eteläiselle infopisteelle.

Rauman keskustasta pääsee Sammallahdenmäellä polkupyörällä suhteellisen kätevästi. Reittiehdotelma löytyy Rauman seudun ulkoilukartasta.

Mäeltä löytyy kaksi infopistettä paikoitusalueiden yhteydestä.

Eteläisen infopisteen osoite on Savulaaksontie 181.

Pohjoinen infopiste sijaitsee Sammallahdentien varrella, noin 500 m Eurajoentien (2070) ja Sammallahdentien risteyksestä.

Infopisteillä on esittelytaulut, joissa on tietoa Sammallahdenmäestä ja pronssikaudesta ja kohde-esitteitä saatavilla. Infotaulut ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Esitteistä on näiden lisäksi saksan- ja ranskankieliset versiot. Molemmilta infopisteiltä löytyy ekokäymälät ja eteläisellä infopisteellä on myös esteetön ekokäymälä.

Mäellä kiertää noin 1,5 km pituinen opastettu polku, joka soveltuu hyvin omatoimiseen retkeilyyn. Polut on merkitty maastoon Hannunvaakuna -merkein. Reittien varrella ei ole toistaiseksi opastauluja.

Kuva polkuopasteista.

sammallahdenmäki, pronssikausi, maailmanperintö, unesco

Kesäopas

Kesäopas on paikalla heinäkuussa arkipäivisin.

Non stop-opastukset lähtevät liikkeelle tarvittaessa eteläiseltä info-pisteeltä Savulaaksontie 181. Opastusmaksu 2 e / hlö, alle 18-vuotiaat ja opiskelijat opiskelijakortilla ei maksua.

Pronssikausi eläväksi Lapin Sammallahdenmäellä!

Paikallisen esihistorian elävöittämiseen keskittyvän perinneyhdistyksen Keritys ry:n elämysopastukset toteutetaan muinaisjäännösalueen eteläisen P-paikan puolelle kunnostetulla aukiolla. Heimoiksi jaettuna isommankin ryhmän 2 – 4 tunnin mielekäs ohjelma on toteutettavissa. Toiminnalliset ohjelmat soveltuvat erityisesti koululaisryhmille. Tarjoilu ja tarinat muinaiseen malliin myös aikuisille.

sammallahdenmäki, pronssikausi, maailmanperintö, unesco, opastus, keritys